Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

ροκ γκουρου φιλοσοφικες συμπτωσεις

klik στη σελιδα του βιβλιου


9 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Το έχω ακούσει, υπάρχουν όμως γραπτά του που να σώζονται και να το αποδεικνύουν? Πάντως είναι η νέα άποψη στη σημερινή θεωρητική προσέγγιση των αστροφυσικών ότι όλες οι θεωρίες μπορούν να εκφραστούν μέσα από μία ενιαία που θα τις περικλείει όλες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν το είχε πει αυτό ο Ηράκλειτος πριν από χιλλιάδες χρόνια πόσο σημαντικός ήταν.

Παρ Ιαν 19, 09:28:00 π.μ. 2007  
Blogger Sissi Soko said...

Το δικό μου βιβλίο το διάβασες;

Παρ Ιαν 19, 11:12:00 π.μ. 2007  
Blogger Sissi Soko said...

"Ζάπινγκ σε ιδέες του μέλλοντος". Εκδόσεις ΚΨΜ.

Παρ Ιαν 19, 11:13:00 π.μ. 2007  
Blogger ONOMATODOSIA said...

σεξπυρ,ναι.σημαντικος και *σκοτεινος*

σιλβια,οχι δεν το εχω διαβασει.εψαξα και βρηκα ομως...

Ζάπινγκ σε ιδέες του μέλλοντος
Σύλβια Οκαλιόβα

Περιγραφή

Στο βιβλίο παρακολουθούμε πώς εκδηλώνεται το παιχνίδι των αντιθέσεων σε διάφορα επίπεδα του κόσμου, περνώντας από την καθημερινότητα και τον έρωτα, προχωρώντας στη φιλοσοφία, την επιστήμη, το χάος και την πολυπλοκότητα, τη σκέψη, τον εγκέφαλο, το σύμπαν, τη ζωή, τον άνθρωπο και την κοινωνία, και τέλος την οικονομία - ξαναφθάνοντας στη φιλοσοφία. Αρχίζοντας από τα πιο απλά και φτάνοντας στα πιο σύνθετα.

Ένα βιβλίο - επανάσταση για νέους όλων των ηλικιών, που μπορεί να γίνει η βάση μίας νέας αριστερής σύνθεσης… Επειδή η οικονομική κατάρρευση, δηλαδή μία σοβαρότατη κρίση του καπιταλισμού είναι προ των πυλών... Και τότε ο κόσμος θα ψάχνει πανικοβλημένος για μία καινούργια ιδεολογία. Μία διαλεκτική κοσμοαντίληψη που ήδη άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες επιστήμες, χωρίς να το έχουμε προσέξει, και που άνθισε πρώτα στον Ηράκλειτο. Μας περιμένει μία επανάσταση, πρώτα στη σκέψη… Θα είμαστε έτοιμοι;

Παρ Ιαν 19, 02:12:00 μ.μ. 2007  
Blogger ONOMATODOSIA said...

θα το παρω...

Παρ Ιαν 19, 02:13:00 μ.μ. 2007  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Ο Ηράκλειτος δεν είπε μόνο "όλα είναι ένα". Είπε επίσεις "δίς εν τω αυτώ ποταμώ, ούκ αν εμβέεις". Και τον δέυτερο νόμο της θερμοδυναμικής που λέει κάτι παρόμοιο (η εντροπία -βλέπε desordre- του κόσμου πάντα αυξάνετε) τον αρθρώσαμε μόλις τον προπερασμένo αιώνα. Η δέ οικονομία δεν τον έχει ακόμα αφομοιώσει και ο καπιταλισμός έχει σαν βασικό δείκτη την ανάπτυξη.

αφού τα πάντα ρεί, και το ίδιο πετρέλαιο δεν μπορούμε να κάψουμε δίς, αφού η καπιταλιστική τάξη και ευτυχία βασίζετε στους υδρογονάνθρακες, αφού κάπου μεταξύ 2009 και 2019 θα έχουμε κάψει πέρα απο το μισό πετρέλαιο και η παραγωγή θα αρχίσει να μειώνεται, αφού ακόμα δεν ξέρουμε με τι θα αντικατασταθεί, η ρήση του ανδρός γίνεται επίκαιρη, και η επανάσταση στη σκέψη επίγουσα. Συφωνώ απόλυτα μαζύ σας.

Παρ Ιαν 19, 10:38:00 μ.μ. 2007  
Blogger ONOMATODOSIA said...

aceras,ο συγγραφεας του βιβλιου λεει πως ο ηρακλειτος ΔΕΝ ειπε το γνωστο, τα παντα ρει...

ειπε πολλα,οπως το ολα ειναι ενα.με το ποστ μου ηθελα να πω το ειπα και γω πριν να διαβασω το βιβλιο.

οκ,δεν παει να πει οτι ειμαι και φιλοσοφος ετσι; χαχα!
καλο βραδυ!

Παρ Ιαν 19, 11:08:00 μ.μ. 2007  
Blogger Sissi Soko said...

Και βέβαια, τα πάντα ρει, το μόνο αέναο είναι η διαλεκτική κίνηση...

Σάβ Ιαν 20, 11:14:00 π.μ. 2007  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Α!
δεν παρακολούθησα την κουβέντα που προηγήθηκε. Πήρα τυχαία το βαγόνι του τελευταίου ποστ και δεν είδα τι είχε στο υπόλοιπο τραίνο. Μιά όμως και το ΄φερε η κουβέντα, ποιός είπε "τα πάντα ρεί"; Ο Επίκτητος έχει πει "εν τω αυτώ ποταμώ δις ουκ αν εμβέεις"; διότι αν είπε το τελευταίο, το πρώτο είναι το ίδιο πράμα με τρείς λέξεις.

Κυρ Ιαν 21, 04:43:00 μ.μ. 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home