Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

το μoναδικο δικαιωμα


αν απομακρυνθεις εισαι θυμα της εξαιρεσης.αν μεινεις μεσα εισαι σκλαβος της.ειναι παντα για την απωλεια.και στις δυο περιπτωσεις. ΝΙΤΣΕ


λιγα πραγματα βρηκα για τις κοπελες αυτες.ειναι στην ταϋλανδη.φορανε τον πρωτο κρικο οταν ειναι πεντε ετων. "τουριστικη ατραξιον".

αν θελησουν ,να βγαλουν τους κρικους ,που με τα χρονια, τους προσθετουν ... πεθαινουν.

7 Comments:

Blogger srm1033 said...

Να συνδράμω και εγώ λίγο?

"Βιρμανία ή Μυανμάρ, μια παραδεισένια χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με μεγάλη ιστορία, πολλά αξιοθέατα, αλλά και παράξενα! Ένα από αυτά είναι οι γυναίκες-καμηλοπαρδάλεις που ανήκουν στη μικρή φυλετική ομάδα των Παντάουνγκ.
Λέγεται ότι πριν από πολλά χρόνια οι γυναίκες της φυλής άρχισαν να φορούν στο λαιμό τους μεγάλες μπρούτζινες ή χάλκινες σπείρες για να προστατευτούν από τις τίγρεις, αλλά και για να ασχημύνουν ώστε να μην τις παίρνουν για σκλάβες οι αντίπαλες φυλές κατά τις επιδρομές στα χωριά των Παντάουνγκ.
Οι κρίκοι τοποθετούνται σταδιακά στα κορίτσια σε ηλικία 5-6 ετών. Μεγαλώνοντας, ο λαιμός τους επιμηκύνεται περίπου 25 εκατοστά, αφού σπρώχνονται προς τα κάτω τα οστά της ωμοπλάτης. Οι μύες του λαιμού δεν αναπτύσσονται κι έτσι οι κρίκοι γίνονται απολύτως απαραίτητοι για να συγκρατείται το κεφάλι. Σε περιπτώσεις τιμωρίας κάποιας γυναίκας αφαιρούσαν τους κρίκους και εκείνη πέθαινε από ασφυξία.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει αυτές τις παραμορφώσεις και δεν υπάρχουν πια οι λόγοι για να συνεχίζονται, οι γυναίκες Παντάουνγκ επιμένουν να διατηρούν το έθιμο! Και ο λόγος; Κερδίζουν τα προς το ζην από τους τουρίστες που πληρώνουν για να τις φωτογραφίσουν και με την ευκαιρία αγοράζουν και τα παραδοσιακά υφαντά τους."

Τραγικό ...και μετά λέμε πως εμείς είμαστε πίσω ως χώρα.

Τρί Οκτ 10, 09:32:00 μ.μ. 2006  
Blogger George Sou said...

τρέλα...

Τρί Οκτ 10, 10:26:00 μ.μ. 2006  
Blogger dodo said...

Εφιάλτης...

Τρί Οκτ 10, 11:03:00 μ.μ. 2006  
Blogger ONOMATODOSIA said...

convinsed...respekt.
sou ßgazw to kapelo.to sxolio sou einai post.auta akrißws h8ela na pw.alla ßlepeis ta ellhnika mou einai ligo "adunata".
krima pantws oi kopeles.

help me, dodos, playmobil nai.trelo efialtiko apisteuto.

Τετ Οκτ 11, 05:23:00 μ.μ. 2006  
Blogger srm1033 said...

εμένα να με συγχωρέσεις που καταχράστηκα την φιλοξενία σου , πάντως το θέμα που άνοιξες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και τα ελληνικά σου μια χαρά επίσης.:)))

Τετ Οκτ 11, 07:58:00 μ.μ. 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Το θέμα το έχω ξανασυναντήσεις, σε ρεπορτάζ στην τηλεόραση και σε κάποιο ντοκιμαντέρ νομίζω .. αν ναι σε κάποια εκπομπή με τα παράξενα του πλανήτη .. ή κάτι τέτοιο. Με είχε σοκάρει κυριολεκτικά.
Μάλιστα για χάρη της εκπομπής μία από αυτές της κοπέλες είχε δεχτεί να αφαιρέσει τα δαχτυλίδια αυτά. Η αφαίρεση αυτή προκαλούσε τεράστιο πόνο, να φανταστείτε ότι είχε κολλήσει το δέρμα τους πάνω σε αυτά τα δαχτυλίδια και όταν τα αφαιρούσαν γέμιζε πληγές ο λαιμός της. Όταν τελικά αφαιρέθηκαν, το θέαμα που αντικρίζαμε ήταν ασύλληπτο. Μια κοπέλα παραμορφωμένη, με αφύσικα ψηλό και λεπτό λαιμό και μαύρο από την κλεισούρα, τη σκουριά ... δεν ξέρω.
Το συγκλονιστικό ήταν ότι μετά από λίγη ώρα η κοπέλα ζήτησε να της τα ξαναβάλουν γιατί δεν άντεχε χωρίς αυτά!!
Τι να πω ... με το ποστ σου μου θύμισες αυτή την ιστορία .. ανατριχιαστικό!!

Πέμ Οκτ 12, 08:50:00 π.μ. 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μπράβο σου για την ευαισθησία σου. Το έδωσες πολύ ζωντανά.

Παρ Οκτ 13, 09:09:00 π.μ. 2006  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home